Valmentajasi esittäytyy

Blogi coverit (3)Minun nimeni on Jaana. Olen koulutukseltani mm. personal trainer, hyvinvointivalmentaja ja life coach. Lue tarinani lopusta, miksi kutsun itseäni mentaalivalmentajaksi.

Oma matkani hyvinvoinnin pariin ei ole ehkä ihan ilmiselvä. Nuorena tykkäsin kovasti pikaruoasta ja en liikkunut juurikaan.

Vasta 24-vuotiaana innostuin liikunnasta. Aloin käydä aktiivisesti salilla,  aloin myös rullaluistelemaan ja pyöräilemään pitkiä lenkkejä. Matkan varrelle mahtuu kuitenkin painon laskuja ja nousuja, sekä kuntotason vaihtelua.

Kolmannen lapsen syntymän jälkeen asetin tavoitteeksi pudottaa raskauskiloja 71,5 kilosta 60 kiloon ja juosta puolimaratonin eli 21,09 km alle 2 h 20 min aikaan. Lähtötilanteessa pystyin hölkkäämään rauhallisesti 3 km. Saavutin molemmat tavoitteeni peräkkäisinä päivänä, 4 kuukauden harjoittelun jälkeen. Oma olo oli niin valtavan hyvä, että totesin haluavani auttaa muitakin voimaan yhtä hyvin.

Blogi coverit

Kouluttauduin oman elämänmuutokseni innostamana ensin kuntosaliohjaajaksi ja sitten personal traineriksi vuosina 2012-2013 ja melko pian oivalsin, että useimmiten asiakkaiden haasteet eivät olleet niinkään ruokavalioissa tai treeniohjelmissa, vaan elämänmuutoksen vaikeudessa. Lähdin hakemaan ratkaisuja ensin hyvinvointivalmentajakoulutuksesta ja sitten life coach-koulutuksesta vuonna 2014.

Blogi coverit (2)

Perinteinen life coaching eli elämäntaidon valmennus on ratkaisukeskeistä valmentamista. Jokaisella valmentajalla on omat vahvuutensa, mutta minusta hyvän valmentajan tunnistaa siitä minkälaisia kysymyksiä hän osaa esittää. ”Olet niin hyvä valmentaja, kuin sinun paras kysymyksesi on”. Nimittäin asiakasta ei ole tarkoitus ohjailla sellaiseen suuntaan, joka valmentajasta vaikuttaa oikealta vaan valmentajan tehtävä on olla läsnä, luoda hyväksyvä tila asiakkaalle olla juuri sellainen kuin hän on ja tavoitella sellaisia asioita, kun hän haluaa. Valmentajan tehtävä ei ole asettaa asiakkaan puolesta tavoitteita, vaan tukea jokaisen yksilöllisissä tavoitteissa, hyödyntäen valmentajan taitojaan. Oikeanlaiset kysymykset johdattavat asiakkaan hänen elämänsä tärkeimpien teemojen äärelle, kohti uudenlaisia oivalluksia ja ratkaisuja. Kohti hyvää elämää.

Olen viime vuosina tutkinut intohimoisesti miten meidän mielemme toimii. Mitä enemmän olen oppinut aiheesta, sitä enemmän haluan oppia lisää. On kiehtovaa, minkälaiset mahdollisuudet omassa mielessämme on. Kun opimme valjastamaan mielemme voiman omaan käyttöömme, voimme saavuttaa hienoja tuloksia. Olen luonut opiskelemalla lukuisia tutkimuksia ja kirjallisuutta itselleni osaamisen, tietotason ja uniikin ammatin – tästä syystä käytän nimikettä mentaalivalmentaja.

Liian moni uskoo ettei voi onnistua, ettei hänellä ole muutokseen tarvittavaa tahdonvoimaa. Epäonnistumisten jälkeen on voinut vahvistua virheellinen käsitys siitä, että tavoitteet ja unelmat eivät olisi saavutettavissa. Näin ei kuitenkaan ole –  on vain puuttunut oikea tieto, tuki ja konkreettiset askeleet tavoitetta kohti.

Meillä on YHDEN ELÄMÄN VERRAN AIKAA OLLA ONNELLINEN. NYT on se hetki.

Lempein muutosterveisin,

Jaana

 JM Logo

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: